30.05.2006

Visies voor nieuwe markten

In de moderne wereld schuift men steeds dichter naar elkaar toe. Er is allang een multiculturele samenleving gegroeid, gevormd door wederzijdse erkenning. Ruimdenkendheid en respect zijn onvermijdelijk – ook op het gebied van voedsel. Tradities en geloof bepalen vaak de regel. Dat wat voor de één dagelijkse kost is, komt op het menu van de ander niet voor.

Sinds 1993 bouwt Mekkafood bruggen, verbindt mensen en brengt iedereen samen aan één tafel. De gegarandeerde 100% Halal vleesproducten van Mekkafood spreken iedereen aan. Het volgens de strenge islamitische regels vervaardigde assortiment omvat uitsluitend rund-, lam- of kippenvlees. Mekkafood is daarmee marktleider in uitsluitend 100% Halal diepgevroren vleesspecialiteiten.

Een belangrijke bedrijfsfilosofie is de concentratie op het hoofdkantoor in Nettetal-Kaldenkirchen: daar wordt geproduceerd, opgeslagen en gedistribueerd. Eigen koelwagens brengen de producten direct naar de diepvriezers in de handel – zo is een volledige controle van de productie tot de afnemer gegarandeerd. Daarom is Mekkafood ook IFS-gecertificeerd (International Food Standard). In 2005 is een hypermoderne productiefaciliteit in bedrijf genomen.

Mekkafood biedt een gevarieerd assortiment van meer dan 30 artikelen. De traditionele verkoopsuccessen zijn Adana Kebab, Lahmacun – Turkse Pizza of Döner Burger. Onze grote klantenkring breidt zich steeds verder uit. Daartoe behoren liefhebbers van oriëntaalse gerechten, consumenten uit geloofsovertuiging, of mensen die gewoon op zoek zijn naar nieuwe ontdekkingen op het gebied van voedsel.

Dat Mekkafood culinaire verbindingen tot stand brengt, maken de nieuwe producten, Nettetaler braadworst, frikadellen (gehaktballen) en partysnacks, duidelijk. Deze typisch Duitse, maar verrassend anders gekruide specialiteiten zijn nu eindelijk voor iedereen verkrijgbaar. Dit bevestigt ook Mekkafood marketingmanager Alev Ekoc, die als moslima streng volgens de islamitische regels eet: „Natuurlijk heb ik altijd interesse gehad in Duitse levensmiddelen en bijzonder typische specialiteiten. Nu kan ik er ook van genieten, aangezien onze producten immers gegarandeerd 100% Halal zijn.“

De Nettetaler braadworst is de eerste diepgevroren kippenbraadworst, in een 500-grams verpakking van vier stuks. Ook de diepgevroren frikadelle (gehaktbal) overtuigt met een geheel nieuwe unieke smaak. Acht kant-en-klare frikadellen worden per 1.000 gram verkocht. In de 500-grams verpakking partysnacks zit variatie. 5 mini-frikadellen, mini-ribburgers, mini-balletjes en Nettetaler mini-braadworstjes van elk 25 gram zijn tot smakelijke hapjes gevormd – ideaal als knapperig Fingerfood om te dippen.

Met deze nieuwe, niet-alledaagse vleesspecialiteiten maakt Mekkafood het productassortiment compleet. De marktleider uit Nettetal-Kaldenkirchen is zoals altijd innovatief en gericht op de toekomst, maar bovenal voorzien van een betrouwbaar gevoel voor nieuwe verkoopmogelijkheden – met visies voor nieuwe markten.